Ménière
De prismabril

De prismabril

De Prismabril

Op zaterdag 26 juni 2021 hebben we een webinar georganiseerd waarin dokter P. E. M. Vente (Alphen a/d Rijn, Nederland) een uiteenzetting van ongeveer een uurtje heeft gegeven over de Utermöhlen-bril, ook gekend als de prismabril, die kan helpen om het evenwicht bij Ménière-patiënten min of meer onder controle te krijgen. We hebben deze webinar opgenomen en die kan hier bekeken worden.


Op zondag 11 juli 2021 hebben we een vragenronde georganiseerd over de prismabril met dokter Vente. Ook deze vragenronde werd opgenomen en kan hier bekeken worden.


Graag verwijzen we ook naar een artikel dat ons werd aangeleverd door dokter Vente en dat we in ons infoblad enkele jaren geleden hebben laten verschijnen. U kan hier dit artikel nalezen.


Alhoewel de meeste NKO-artsen in Vlaanderen weinig geloof hechten aan het nut van de bril, en toegegeven er is geen afdoend wetenschappelijk bewijs dat de bril helpt, moeten we toch aangeven dat heel wat leden van onze vereniging  goed geholpen zijn door deze bril (althans wat de evenwichtsproblemen betreft, de bril vermindert niet de andere symptomen die bij de Ziekte van Ménière komen kijken). De bril wordt volgens onze informatie door slechts weinig specialisten voorgeschreven.


Dokter Vente is ondertussen op pensioen en doet geen consultaties meer.
Mevrouw Daisy Godts (orthoptiste in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen) https://www.uza.be/persoon/mevr-daisy-godts
is in Vlaanderen volgens onze informatie de enige specialist die een prismabril voor Ménière-patiënten voorschrijft.

Indien u meer informatie wenst over de prismabril of andere vragen hebt m.b.t de Ziekte van Ménière, aarzel dan niet om ons te contacteren via e-mail: Meniere.Vlaanderen@telenet.be