Ménière
Ook dit nog

Ook dit nog

Universiteit Hasselt start groot onderzoek naar tinnitus.

 

Welke levensstijlfactoren spelen een rol bij de ontwikkeling van oorsuizen of tinnitus en wat zorgt ervoor dat de klachten verergeren als je eenmaal aan de gehooraandoening lijdt?

 

800.000 Vlamingen lijden officieel aan de gehooraandoening tinnitus, en daar komen er ieder jaar 61.000 nieuwe patiënten bij.

 

De faculteit Revalidatiewetenschappen van UHasselt ontwikkelde een grootschalige online enquête rond tinnitus. Gedurende drie jaar willen zij zoveel mogelijk mensen halfjaarlijks deze enquête laten invullen. In de bevraging gaan zij op zoek naar de factoren die impact hebben op de ontwikkeling van tinnitus, en welke de aandoening verergeren als iemand eenmaal aan tinnitus lijdt.

 

Prof. Dr. Sarah Michiels, hoofd van het onderzoeksteam, geeft meer duiding. “In de vragenlijst polsen we heel breed naar levensstijlfactoren. Het gaat hierbij enerzijds om blootstelling aan lawaai, maar ook over eetgedrag, drinkgedrag, roken, gevoeligheid voor stress, medicijngebruik, chronische aandoeningen, virale infecties (zoals een covid-besmetting) en de mate waarin iemand fysiek actief is. We willen zowel patiënten als mensen die niet aan tinnitus lijden online bevragen over hun levensstijl. Zo krijgen we zicht op welke factoren impact hebben op de gehooraandoening”.

 

Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Deelnemen kan via de website van de onderzoeksgroep.

Link: https://uhasselt.qualtrics.com/jfe/form/SV_56eCnwwuIzKn3T0

Flyer


De Ziekte van Ménière is ondertussen ruim bekend.  Onze vereniging daarentegen is dat niet. Daarom hebben we een flyer gemaakt die iedereen kan uitprinten en ophangen op relevante plaatsen. De QR-code op de flyer geeft rechtstreeks toegang tot onze website. Er zal ook een exemplaar van de flyer meegestuurd worden met ons zomer-infoblaadje. Per seizoen wisselt de flyer van format, blijven kijken dus en DOEN.

100 km wandelen ten voordele van o.a. onze vereniging


Op 15 en 16 juli organiseert “2050 voor hoop” een 100 km stappen rond het Galgenweel (Antwerpen, Linkeroever). Deze activiteit wordt georganiseerd ten voordele van o.a. onze vereniging. Het bestuur zal deelnemen aan een gedeelte van deze stappentocht. We starten zaterdag 16 juli om 10u. Wil u met ons meestappen of op een ander moment individueel of in groep deelnemen dan verwijzen we naar de flyer van de organisatie voor de inschrijvingsmodaliteiten.

LAAT JE SPONSOREN TEN VOORDELE VAN ONZE VERENIGING.