Ménière
Ook dit nog

Ook dit nog

Symposium ivm eenzijdige doofheid in het UZA


Naar aanleiding van wereld CI-dag nodigt het CI-team van het UZA je graag uit om op zaterdag 2 maart het Symposium 20 jaar cochleaire implantatie bij eenzijdige doofheid in het UZA, bij te wonen.  


Meer informatie en inschrijving op volgende link.

Universiteit Hasselt start groot onderzoek naar tinnitus.

 

Welke levensstijlfactoren spelen een rol bij de ontwikkeling van oorsuizen of tinnitus en wat zorgt ervoor dat de klachten verergeren als je eenmaal aan de gehooraandoening lijdt?

 

800.000 Vlamingen lijden officieel aan de gehooraandoening tinnitus, en daar komen er ieder jaar 61.000 nieuwe patiënten bij.

 

De faculteit Revalidatiewetenschappen van UHasselt ontwikkelde een grootschalige online enquête rond tinnitus. Gedurende drie jaar willen zij zoveel mogelijk mensen halfjaarlijks deze enquête laten invullen. In de bevraging gaan zij op zoek naar de factoren die impact hebben op de ontwikkeling van tinnitus, en welke de aandoening verergeren als iemand eenmaal aan tinnitus lijdt.

 

Prof. Dr. Sarah Michiels, hoofd van het onderzoeksteam, geeft meer duiding. “In de vragenlijst polsen we heel breed naar levensstijlfactoren. Het gaat hierbij enerzijds om blootstelling aan lawaai, maar ook over eetgedrag, drinkgedrag, roken, gevoeligheid voor stress, medicijngebruik, chronische aandoeningen, virale infecties (zoals een covid-besmetting) en de mate waarin iemand fysiek actief is. We willen zowel patiënten als mensen die niet aan tinnitus lijden online bevragen over hun levensstijl. Zo krijgen we zicht op welke factoren impact hebben op de gehooraandoening”.

 

Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Deelnemen kan via de website van de onderzoeksgroep.

Link: https://uhasselt.qualtrics.com/jfe/form/SV_56eCnwwuIzKn3T0

Flyer


De Ziekte van Ménière is ondertussen ruim bekend.  Onze vereniging daarentegen is dat niet. Daarom hebben we drie flyers gemaakt die iedereen kan uitprinten en ophangen op relevante plaatsen. De QR-code op de flyer geeft rechtstreeks toegang tot onze website.